Protecţia bunurilor și persoanelor

Geamurile stratificate de securitate se compun din două sau mai multe foi de sticlă asamblate cu ajutorul unuia sau mai multor filme de polivinil
butiral (PVB).

STADIP PROTECT – având 2 sau mai multe filme PVB, de 0.38 mm sau unul sau mai multe filme PVB de 0.76 mm.

Prin varierea numărului și/sau grosimii fiecăreia dintre componente, se obţin geamuri stratificate cu diferite niveluri de securitate.

Confort acustic
Siguranță
Design
Securitate

Informații pentru utilizatorii finali

SGG STADIP SILENCE combină două foi de sticlă clară, lipite împreună cu un strat intermediar de plastic total transparent. Stratul intermediar absoarbe sunetul și reduce nivelul transmis prin sticlă, menținând zgomotul exterior afară sau sunetul la interior.

SGG STADIP SILENCE poate fi combinat cu multe alte produse Saint-Gobain Glass pentru a crea un nivel mai mare de confort în casă.

Izolare acustică

SGG STADIP SILENCE prezintă performanţe acustice mai bune decât sticla SGG STADIP sau SGG STADIP PROTECT având aceeaşi compoziţie, dar asamblată cu polivinil butiral clasic.

Rezistenţa mecanică şi securitatea

SGG STADIP SILENCE prezintă o rezistenţă mecanică şi performanţe de securitate identice cu cele ale SGG STADIP sau SGG STADIP PROTECT, cu aceeaşi compoziţie.

Protecţie împotriva rănirii – în cazul în care geamul se sparge, fragmentele rămân lipite de filmul de laminare.

Protecţie împotriva căderii – dimensionarea corecta și aplicarea corespunzătoare a exigenţelor normativelor conferă geamurilor stratificate de securitate STADIP sau STADIP PROTECT (în funcţie de nivelul de securitate dorit):

  • o stabilitate reziduală în caz de spargere;
  • o reţinere a corpurilor care au determinat spargerea geamului.

Protecţie împotriva vandalismului și efracţiei:
Geamurile stratificate de securitate STADIP PROTECT, montate într-o tâmplărie adecvată, sunt elemente importante de descurajare, contribuind la asigurarea securităţii magazinelor, locuinţelor, birourilor etc.

Importanţa riscului și normativele determină nivelul de protecţie care trebuie obţinut și, prin urmare, tipul de geam stratificat de securitate STADIP PROTECT sau STADIP PROTECT SP. Această alegere depinde de natura și valoarea bunurilor care trebuie protejate, de tipul de clădire (de ex.: imobil ușor accesibil sau nu, locuinţă individuală…) și de amplasament (de ex.: casă izolată sau nu, zonă de risc…).

Aprecierea acestui risc se va face de la caz la caz și va ţine cont de eventualele cerinţe ale asiguratorilor.

Protecţie împotriva atacurilor cu arme de foc – geamurile stratificate de securitate STADIP PROTECT antiglonţ protejează împotriva riscurilor de atac cu arma. Acestea se găsesc în mai multe variante, astfel:

STADIP PROTECT HS rezistă la impactul cu muniţii provenite de la revolver sau arme de război;
STADIP PROTECT HC rezistă la muniţie provenită de la arme de vânătoare;
STADIP PROTECT FS îmbină rezistenţa la arme de foc cu protecţia împotriva vandalismului și efracţiei.
Toate acestea pot fi și în varianta Non Splitting (NS) – nu permit ca eventualele cioburi să fie proiectate în partea opusă impactului.

Protecţia contra exploziilor
Se va utiliza geamul de tip STADIP PROTECT BS (geam de protecţie împotriva presiunii rezultate din explozie) pentru prevenirea consecinţelor unei explozii accidentale sau criminale.

Protecţie împotriva zgomotului
Geamurile laminate care au în compoziţie PVB Acoustic au denumirea generică  STADIP SILENCE.

Acestea sunt utilizate în situaţii în care izolarea acustică este esenţială, pastrându-și în același timp și performanţele de securitate.

Protecţia împotriva razelor UV
– geamurile din gama STADIP, STADIP PROTECT filtrează majoritatea razelor UV. Ele vor fi utilizate pentru a proteja la maximum orice element interior împotriva decolorării prin expunere la razele solare (de ex. vitrinele magazinelor, perdelele, covoarele…).

Observaţie
Filmul intercalar din polivinil butiral (PVB) se comportă diferit în funcţie de temperatura la care este supus. Stabilitatea performanţelor mecanice ale geamurilor STADIP și STADIP PROTECT este asigurată pentru temperaturi cuprinse între 10° C și 45° C în centrul geamului.

Protecţie și confort termic
– geamurile din gama STADIP și STADIP PROTECT pot fi constituite și din sticlă cu emisivitate joasă din gama PLANITHERM asigurând :
– izolare termică, efect optic neutru, luminozitate și scăderea costurilor de încălzire cu sticla PLANITHERM XN
– control solar superior, izolare termică, aport de lumină și economii substanţiale de energie pe toată perioada anului cu sticla PLANITHERM 4S EVOLUTION.

SGG STADIP SILENCE se transformă ca şi sticla stratificată STADIP obişnuită.

Pentru transformarea şi utilizarea sticlei SGG STADIP SILENCE 22.1Si, vă rugăm să ne consultaţi.

Valori spectrofotometrice conform normelor SR EN 410 și SR EN 673
Sticlă exterioară STADIP Silence
Configuraţie vitraj (mm) 4 (16) 4 (90% Argon)
Sticlă interioară PLANICLEAR
Transmisie luminoasă (TL %) 60
Reflexie externă (RL ext%)
Factor solar (g) 0.38
Coeficient de transfer termic, Ug W/(m².K) 1.0

SGG Stadip